داشتن یک خواب راحت بی ارتباط با محل استراحت نیست. استفاده از تشک خوشخواب کمک زیادی به کاهش خستگی های ناشی از فعالیت روزانه و دردهای ستون فقرات می کند. تولید کنندگان کالای خواب برای افزایش توان تولید و بالا بردن ظرافت و دقت دوخت در تشک های خود از دستگاه دور دوز تشک استفاده می کنند.

دستگاه های دور دوز تولید شده در صنایع ماشین آلات محبوب به واسطه تجربه کاری این مجموعه در این زمینه دارای دقت ساخت بالایی است. تا کنون ده ها نمونه از انواع دور دوز تشک ساخته و در سراسر کشورمان نصب شده است. در ادامه به بررسی نکات مهم و بخش های حساس این دستگاه می پردازیم.

چرخ دور دوز

شاید اولین سوالی که در هنگام خرید دوردوز ذهن را درگیر کند مارک چرخ باشد. تیپیکال، سینگر، جوکی و … برندهایی هستند که در بازار شناخته شده اند. البته از نظر فنی تفاوت هایی نیز دارند. چرخ ماسوره و قلاب دو انتخابی هستند که می توان برای دستگاه تهیه و سوار نمود.

ماسوره از نظر اقتصادی نصف قیمت چرخ قلاب را داراست. یکی از مزیت های قلاب نسبت به چرخ ماسوره تعویض نخ است. در قلاب نخ از دوک تغذیه می شود و نیاز به تعویض مداوم و سریع نخ نیست. به همین دلیل میزان کارکرد چرخ قلاب بسیار بیشتر از چرخ ماسوره است.

دستگاه دوردوز تشک با چرخ دوخت ماسوره

دستگاه دوردوز تشک با چرخ دوخت ماسوره

انتخاب این بخش در صنایع ماشین آلات محبوب به عهده مشتری محترم است و اجباری بر نوع برند نیست. خرید چرخ بیشتر به مقدار بودجه تعیین شده از سمت خریدار بستگی دارد. معمولا برای دستگاه دور دوز تشک اتوماتیک از نوع چرخ قلاب به دلیل کارایی بیشتر استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دستگاه استرچ پالت

اتصالات کنسول و میز

یکی از بخش های دیگر و حیاتی دستگاه، بخش کنسول است. این قسمت در برگیرنده تابلو برق، چرخ دوخت و کلید های کنترولی ماشین و از همه مهم تر صفحه نفربر است. به دلیل حرکت و تحمل بار های مختلف، فشار زیادی بر این مجموعه وارد می شود. به همین دلیل اتصالات آن با میز کار می بایست با CNC تولید و با دقت بالا مونتاژ شود. این کار سبب حرکت صحیح و بدون لغزش خواهد بود.

در مدل های طراحی شده در مجموعه ماشین آلات محبوب این بخش به صورت ویژه طرحی و ساخته شده به نحوی که به کمک بیش از ۲۰ بلبرینگ مختلف در سه قطعه متحرک مختلف با ریل دور میز درگیر شده است تا ضمانت حرکت یکنواخت را اطمینان دهد.

قسمتی از اتصالات کنسول و میز در دستگاه دور دوز نیمه اتوماتیک تشک

قسمتی از اتصالات کنسول و میز در دستگاه دور دوز نیمه اتوماتیک تشک

ریل

در مدل نیمه اتومات، دستگاه دوخت توسط اپراتور به دور میز گردش می کند تا دور دوزی تشک خوشخواب تکمیل شود. ریل هایی که کنسول بر آن سوار است می بایست طبق اصولی معین با گوشه های دقیق روی میز کار متصل شده باشند. بسیاری از تولید کنندگان متفرقه از تسمه و نبشی اقدام به تولید این بخش می کنند که بعد از مدت کوتاهی حرکت نفر بر به درستی صورت نمی گیرد.

ساخت ریل با تسمه ترانس

ساخت ریل با تسمه ترانس

قابلیت نفر بر

برای راحتی اپراتور در کنار کنسول صفحه ای در نظر گرفته شده تا اپراتور با سوار شدن روی آن به دور میز حرکت داشته باشد. این کار ضمن ایجاد لذت از کار با دستگاه، یکنواختی و سرعت بالا را اطمینان می دهد. یک اپراتور حرفه ای به کمک نفربر دستگاه دور دوز تشک نیمه اتوماتیک می تواند در هر روز تا ۸۰ تشک را دوخت نماید. بسیاری از دستگاه های متفرقه دوخت نیمه اتومات دارای نفربر نیستند و برای کاهش هزینه ها این بخش را حذف نمودند.

نفربر دور دوز تشک نیمه اتومات

نفربر دور دوز تشک نیمه اتومات

تنظیم زاویه چرخ دوخت

به منظور دوخت راحت می بایست چرخ با لبه های کار در زاویه مناسب قرار گیرد تا درگیری مناسب باعث دوخت صحیح شود. از این رو تنظیم زاویه چرخ با سطح میز کار باید به بهترین روش تنظیم شود. استفاده از پیچ و مهره یکی از این مکانیزم های ساده و ارزان تنظیمی است که می توان به کمک آن کلکی چرخ را در زوایای مشخص شده ثابت نمود. در دوردوز های تولید شده در صنایع ماشین آلات محبوب به منظور دقت کاری و مکانیزه تر شدن دستگاه از جک برقی برای این منظور استفاده می شود.

تغییر زاویه چرخ به کمک مکانیزم جک برقی

تغییر زاویه چرخ به کمک مکانیزم جک برقی

تابلو برق

استفاده از تابلو برق استاندارد سبب افزایش ایمنی برقی دستگاه می شود. انتخاب تجهیزات جانبی نظیر کنتاکتور، رله، اینورتر و … از برندهای شناخته شده ضمن زیاد شدن طول عمر، باعث افزایش کارایی دستگاه نیز می شود. سیم کشی داخلی تابلو نیز می بایست از نوع مسی با ضخامت و روکش مناسب و علامت گذاری شده با نظم خاص انجام شود.

در دوردوز نیمه اتومات محل قرارگیری تابلو برق در کنار کنسول است تا همواره دسترسی فوری برای رسیدگی به آن فراهم شود.

موتورهای حرکتی

طبیعتا نیروی محرکه قسمت های مختلف ماشین به کمک موتورها تامین می شود. دوردوزهای نیمه اتومات تولیده شده در این مجموعه صنعتی دارای سه موتور هستند. یکی از این موتورها برای بالا و پایین شدن میز کار، دیگری برای به حرکت درآوردن کنسول و نفربر و مورد سوم برای کارکرد چرخ دوخت است. برخی از تولید کنندگان به دلیل نفربر نبودن دستگاه یکی از موتورها را حذف کردند.

قدرت موتور که بر حسب کیلو وات نشانه گذاری می شود می بایست در حدی باشد که توان لازمه را برای وظیفه محوله داشته باشد. برای مثال در بخش نفربر، موتور و گیربکس توانایی جابجایی اپرانور با وزن بالا را داشته باشد. یا در بخش تغییر ارتفاع میز باید موتور مربوطه توانایی حرکت مجموعه رویه میز و سنگین ترین تشک دو نفره را دارا باشد.