برای افزایش تولید و راه اندازی یک کسب و کار استاندارد نیازمند ماشینی کردن صنعت هستیم. دستگاه پرکن مایعات از جمله سیستم های اتوماسیون یک کارخانه تولیدی است. به کمک این دستگاه می توان محصولاتی که جاری یا سیال هستند را درون ظروف پر نمود. سرعت و دقت از ویژگی های پرکن های مایعات محسوب می شود.

مکانیزم قطع و ریزش در پرکن پودر

همه ی تجهیزات پرکن باید بر اساس یک نوع سیستم عملکردی فرمان دهی وصل و قطع عملیات ریزش را انجام دهند. مکانیزم هایی که برای استفاده در پرکن مایعات به کار گرفته می شود با توجه به نوع مایع انتخاب می گردد. نوع ماده شامل ویسکوزیته یا غلظت و ارزش آن است. طبعا هر میزان که ماده ای قیمت بالاتری داشته باشد می بایست درصد کاهش خطا افزایش داشته باشد.

پرکن مایعات غلیظ

برای مایعات غلیظ می توان به موادی همچون روغن های شیمیایی و خوراکی، ژل ها، خمیر دندان و گریس اشاره نمود. آماده سازی این مواد برای تزریق به درون ظرف، نیرو و مکانیزم خاص خود را می طلبد.

– پرکن سیلندر پیستونی

معمولا پرکن سیلندر پیستونی گزینه مناسبی برای مایعاتی است که ارزشمند هستند. دقت در این مکانیزم بسیار بالا است و قیمت تمام شده بالایی دارد. تراشکاری و دقت در ساخت مجموعه سیلندر و پیستون در آن اهمیت زیادی دارد.

مکانیزم پرکن مایعات سیلندر پیستونی

– پرکن پمپی

استفاده از موتور پمپ نوع دیگری از روش های تزریق و ارسال مایعات به درون نازل است. معمولا برای روغن های نیمه غلیظ از پمپ استفاده می کنند تا عملیات مکش و تزریق را انجام دهد. پمپ دارای دقت بالایی نیست اما برای این دست مواد بسیار گزینه خوبی به شمار می رود.

پرکن مایعات رقیق

مایعاتی که ویژگی آب را دارند جزو دسته بندی مایعات رقیق محسوب می شوند. این دسته از سیالات را وقتی درون بطری و ظرف میریزیم فورا به شکل محل ذخیره در می آیند. انواع شربت ها، نوشابه، دوغ، ما الشعیر، آب میوه و مواردی از این دست می تواند مثال هایی برای مایعات رقیق هستند.

– پرکن ثقلی

مایعات رقیق برای تزریق نیازمند مکانیزم خاصی نیستند. سیستم ثقل یعنی استفاده از وزن خود سیال. بدین تریت مایع در مخزنی که بالای نازل قرار گرفته ذخیره شده و در زمان فرمان وارد نازل ها شده و به کمک شیر اکچویتور مقدار تزریق تعیین می گردد. این سیستم برای عموم مایعات رقیق کاربرد دارد و خطای حداقلی ۰.۲ درصدی دارد.